Meniul Copiilor

Date de contact


Adresă sediu: Ploiesti, str. General Eremia Grigorescu, nr. 11, CP 100216

Telefon: 0244585849

E-mail: centrucresa@yahoo.ro

Program: Luni - Vineri de la 06:00 - 18:00

Orar zilnic

07:00 - 08:30

sosirea copiilor 


12:30 - 13:00 și 15:30 - 17:00

plecarea copiilor


17:00 - 18:00

curățenia, dezinfecția și aerisirea grupelor

PROGRAM AUDIENȚE

DIRECTOR - Miclescu Amalia Elena
MARȚI - între orele 13:00 - 15:00
JOI - între orele 13:00 - 15:00

(Str. G-ral Eremia Grigorescu, nr. 11, Cresa nr. 39 Ploiesti)

Formular de autentificare

ALIMENTAŢIA                         

   Meniul zilnic al copiilor conține: fructe, legume, carne și lactate. Acesta este diversificat în funcție de orele meselor și de zilele saptămânii.

 

   Regimul alimentar corect al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. O alimentatie sanatoasa si adecvata necesitatilor organismului este cheia asigurarii unei cresteri si dezvoltari armonioase somatice, dar si psihice, emotionale si afective. Dieta potrivita are un rol determinant in imbunatatirea calitatii vietii, mentinerea unei bune stari de sanatate si cresterea duratei medii de viata. Pentru aprecierea cantitatilor de alimente consumate in medie pe zi de o persoana si a raportului calitativ , pentru nutrienti , se efectueaza anchete alimentare , de catre personalul medical competent.  Hrana zilnica consumata de copii in crese, se prepara zilnic in bucatariile proprii, de catre pesonalul calificat. In bucatarii se aplica zilnic masuri igienico-sanitare.

 

  Alimente care nu trebuie să lipsească din meniul copilului

    Pentru o alimentație echilibrată se recomandă ca următoarele alimente să facă parte din hrana zilnica a copilului :

  • cereale: pâine, orez, paste făinoase, ca sursă principală de energie; alimentele integrale prezintă avantaje nutriționale care le fac de preferat sortimentelor rafinate;

carne, lactate, ouă– surse de proteine; alternativ: legume în combinații care să asigure necesarul de aminoacizi esențiali;

  • lapte, iaurt și brânzeturi; acestea reprezintă o bună sursă de calciu; în cazul în care, din diferite motive,
  •  carne și, gălbenuș, brânzeturi, ciuperci : surse naturale de vitamina D, alimentele fortificate din comerț (cu adaos de vitamina D);
  • carne, ficat, pește, legume cu frunză verde și păstăioase (mazăre, fasole verde): surse alimentare adecvate de fier;
  • legume și fructe ca surse de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, care contribuie, printre altele, la o bună absorbție a fierului.

Alimente care trebuie limitate sau excluse din meniu:

  • băuturile cu zahăr, alegând ca principale lichide apa și laptele; sucurile naturale de fructe fără adaos de zahăr și conservanți pot fi consumate, de preferință la mese;
  • dulciurile și gustările trebuie limitate atunci când au un conținut mare calorii și mic de
    substanțe nutritive, și atunci când interferează cu ritmul fiziologic de alimentație; zahărul, în plus față de calitățile nutriționale minime, cauzează carii;
  • sarea: limitarea consumului de sare se face prin alegerea alimentelor mai puțin sărate la gust și prin evitarea adăugării unor cantități mari de sare la gătit sau în timpul consumului de alimente.
Copyright © 2024 Creșe Ploiești  Rights Reserved.